Fundacja PSP - Solidarni | Władze
15659

Władze

Zarząd Fundacji

Zarząd jest jedynym organem kierującym całokształtem działań Fundacji a jednocześnie reprezentującym Fundację na zewnątrz. Wszelkie decyzje Zarządu są podejmowane kolegialnie w formie uchwał.
Zarząd sprawuje pieczę nad majątkiem Fundacji, jest organem właściwym do zawierania umów, i opracowywania regulaminów. Kadencja Zarządu trwa 3 lata. Skład obecnej, 2 kadencji przedstawia się następująco:

Marek GARNIEWICZ

Jacek PIWIŃSKI

Wiceprezes Zarządu

Oktawiusz ŻEBROWSKI

Wiceprezes Zarządu

Tomasz PODOLSKI

Piotr CIOSEK

Bartłomiej MICKIEWICZ

Rada Fundacji

Rada Fundacji jest organem opiniującym i stanowiącym wewnętrzne przepisy. Do jej kompetencji należy m.in. powoływanie i odwoływanie członków innych organów statutowych. Składa się z osób Przewodniczących wszystkich 3 central związkowych działających w strukturach PSP, które są jednocześnie Fundatorami. Funkcja Przewodniczącego Rady jest rotacyjna, zmiana następuje co roku w styczniu. W roku obecnym skład Rady jest następujący:

Krzysztof OLEKSAK

Przewodniczący Rady

Robert OSMYCKI

Członek Rady

Krzysztof HETMAN

Członek Rady

Komisja Rewizyjna

Komisja Rewizyjna jest organem nadzoru nad działalnością pozostałych organów statutowych. W jej skład wchodzą przedstawiciele Fundatorów, kadencja trwa 3 lata – podobnie jak kadencja Zarządu Fundacji. Na chwilę obecną:

Jacek GĘBKA

Przewodniczący Komisji

Zbigniew ROGODZIŃSKI

Członek Komisji

Tomasz  ŁOBOS

Członek Komisji

Członkowie Rady Fundacji, Zarządu Fundacji i Komisji Rewizyjnej nie pobierają wynagrodzenia z tytułu udziału w pracach tego organu, z wyjątkiem zwrotu udokumentowanych wydatków związanych z uczestnictwem w pracach tych organów, w tym kosztów podróży w sposób określony Regulaminem.